Instagram'dan sonra Facebook ve Messenger da kapatıyor

Instagram'dan sonra Facebook ve Messenger da kapatıyor

Her geçen gün kullanıcı kitlesini genişleten popüler fotoğraf paylaşma platformu Instagram'ın ardından Facebook ve Messenger da aldığı yeni bir kararla Windows 10 Mobile işletim sistemi yüklü telefonlardan desteğini çekeceğini duyurdu. Bu kararın ardından bu cihazlara sahip olanlar telefonlarındaki her üç uygulama da artık kullanamayacak.

30 Nisan'dan itibaren kaldırılması beklenen Instagram, Facebook ve Messenger'ın desteğinin çekilmesi aslında sürpriz bir karar değil. Windows 10 Mobile yüklü cihaz sayısı dünya genelinde hayli az ve yazılım geliştiricileri bu işletim sistemi için uygulama geliştirmeye sıcak bakmıyor. Bu durum haliyle Instagram gibi popüler uygulamalar için de geçerli.

Ancak Windows 10 Mobile yüklü telefon kullananlar, uygulamayı kullanamıyor olsalar da telefonlarında bulunan web tarayıcıları üzerinden her üç platforma da erişmeye devam edebilecek. Instagram'dan daha önce konuyla ilgili yapılan açıklama ise şöyle:

"30 Nisan’dan itibaren Instagram'ın Windows 10 Mobile uygulaması artık kullanılamayacak. Mobil tarayıcınızı kullanarak Instagram'da hala oturum açabileceksiniz."

Şirket, Windows'lu telefon sahiplerini iOS veya Android cihaz kullanmalarını da önermeyi ihmal etmedi.

Etiketler: instagram,facebook,messenger,sosyalmedya
Nisan 05, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR